Tort cu cirese (delicios si usor de preparat)

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar, ciocolata cu lapte, migdale, unt, faina, praf de copt, cacao, cirese, gelatina, zahar pudra, esenta de vanilie, frisca, fulgi de migdale, fulgi de ciocolata.

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 150 g migdale
  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 1 pachet praf de copt
  • 20 g cacao

Ingrediente umplutura:

  • 400 g cireşe
  • 300 ml zeamă de compot de cireşe
  • 1 plic gelatină
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 esenţă de vanilie

Ingrediente crema:

  • 500 ml frişcă
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 50 g ciocolată cu lapte

Ingrediente décor:

  • 30 g fulgi de migdale
  • 50 g fulgi de ciocolată
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se bat albuşurile spumă cu zahă­rul. Se topeşte ciocolata, se adau­gă untul şi se mixează cu gălbenu­şurile, făina, praful de copt, cacaua şi migdalele mărunţite.

Se combină albuşurile cu cre­ma de gălbenuşuri şi se toarnă într-o formă unsă şi tapetată cu hârtie. Se coace 45 de minute, la foc mic.

Se lasă să se răcească în formă,  se scobeşte în centru aproximativ 2 cm, departe de marginile bla­tului.

Se spală cireşele şi se păs­trează 12 pentru decor. Se face un sirop din zeama de compot, 100 g zahar si esenta.

Se adauga ciresele, se mai lasa pe foc 5 minute impreuna cu gelatina. Se toarnain blat si se da la rece.

Se amestecă frişca cu zahărul vanilat, se adaugă ciocolata rasă  şi firimiturile care au fost scoase  de la blat.

Se toarnă peste cireşe şi se nivelează. Se aşază pe margine fulgi de migdale  şi se decorează cu cireşe şi cu fulgi de ciocolată.

Se presară blatul cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sa-ti mai zic ca vreau si eu o bucata 😛

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.