Tort cu cirese si frisca

Printeaza

Tort cu cirese si frisca din: faina, zahar, unt, oua, lamaie, frisca, cirese, brandy.

Ingrediente:Tort_cu_cirese_si_frisca

Pentru aluat:

  • 180 g făină
  • 50 g zahăr pudră
  • 120 g unt
  • 2 ouă
  • 1 lingură apă
  • coaja de la 1 lămâie

Pentru umplutură:

  • 8 ouă
  • 180 g zahăr pudră
  • 350 ml frişcă lichidă
  • 300 g cirese
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri brandy de cirese

Pentru decor:

  • 250 ml frişcă lichidă
  • 150 g cirese

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu zahărul, adaugi untul moale, ouăle, apa şi coaja de lămâie rasă fin. Frămânţi un aluat pe care-l laşi o oră să se odihnească.

Apoi, întinzi aluatul într-o foaie rotundă, pe care o pui într-o formă de copt, având grijă să acoperi şi marginile. Il înţepi din loc în loc şi-l dai la cuptor 10-15 minute.

Intre timp, speli ciresele şi le scoţi sâmburii, apoi le mixezi într-un blender.

Pentru umplutură, baţi ouăle cu zahărul, încorporezi frişca, piureul de dreşe, coniacul şi sucul de lămâie. Intinzi uniform umplutura peste aluatul rădt puţin, apoi dai totul la cuptor încă 40 de minute.

La final, acoperi tortul cu frişcă bătută şi îl decorezi cu cireşe.

Tort cu cirese si frisca

Tort_cu_cirese_si_frisca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.