Tort cu ciocolata alba si neagra

Printeaza

Tort cu ciocolata alba si neagra din: ouă, apa, faina, zahar, frişcă lichidă, gelatină, ciocolată albă,  ciocolată cu lapte,  ciocolată amăruie.

Ingrediente pentru blat:Tort cu ciocolata alba si neagra

  • 5 ouă
  • 5 linguri apă
  • 10 linguri cu vârf de făină
  • 10 linguri cu vârf zahăr

Pentru crema albă:

  • 200 g ciocolată albă
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 10 g gelatină
  • 5 linguri apă

Pentru crema din ciocolată cu lapte:

  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 10 g gelatină
  • 5 linguri apă

Pentru crema din ciocolată amăruie:

  • 200 g ciocolată amăruie
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 10 g gelatină
  • 5 linguri apă

Mod de preparare:

Pentru blat separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile cu apa până se întăresc. Adaugi treptat zahărul şi mixezi în continuare, până ce acesta se topeşte şi se formează o spumă tare. Adaugi gălbenuşurile, apoi făina şi amesteci cu o spatulă de lemn, până se încorporează bine.

Dacă vrei să ai blatul de ca­cao, înlocuieşti 2 linguri de făină cu 2 linguri de ca­cao. Pui compoziţia într-o tavă pătrată şi coci blatul până trece testul scobitorii. Când s-a răcit, tai blatul în două foi, pe verticală.

Pentru crema alba, pui pe baie de aburi să se topească ciocolata, îm­preună cu 100 ml frişcă lichidă. Când ciocolata e to­pită, iei vasul de pe foc. între timp, hidratezi gelatina în 5 linguri de apă. O topeşti pe baie de abur, apoi o adaugi în ciocolata topită.

Separat, baţi 400 ml frişcă lichidă, apoi adaugi ciocolata topită în frişcă. Mixezi uşor până se încorporează foarte bine. In for­ma în care s-a copt blatul, pui o foaie de blat, îl însi- ropezî cu cappuccino rece, apoi adaugi crema albă şi uniformizezi.

Dai tava la rece timp de 15 minute. Celelalte două creme, cea cu ciocolată cu lapte şi cea. cu ciocolată amăruie, le prepari ca pe prima. Peste crema albă întărită, pui crema de ciocolată cu lapte, apoi, după întărire, pui crema cu ciocolată amăruie.

Peste aceâstă cremă suprapui următorul blat însiropat. Dai tortul la frigider pentru 3-4 ore, apoi, cu ajutorul unui cuţit, desprinzi marginile lipite de tavă şi întorci tortul pe un platou.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Delicios tortul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.