Tort cu ciocolata si vanilie

Printeaza

Tort cu ciocolata si vanilie din: zahar, unt, oua, faina, faina de porumb, cacao, lapte, ciocolata, brandy, smantana, esenta de vanilie si oua de ciocolata.

 

Tort_de_Paste

Ingrediente:

  • 150 g zahăr pudră
  • 125 g unt nesărat, moale
  • 6 ouă medii
  • 125 g făină
  • 30 g făină de porumb
  • 30 g cacao
  • 3 linguri cu lapte
  • 100 g ciocolată cu 70% cacao, rasă
  • 1-2 linguri cu brandy, opţional

Pentru crema:

  • 570 g smântână
  • 2×200 g ciocolată
  • 1 lingură cu esenţă de vanilie

Pentru decor:

  • 150 g ciocolată de menaj
  • ouă de ciocolată mici
  • o formă de tort cu diametrul de 20 cm/ tapetată cu hârtie de copt
  • un sac de ornat cu vârful în formă de stea

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Bate untul cu o parte din zahărul pudră până când devine cremos şi se deschide la culoare. Adaugă gălbenuşurile unul câte unul. Toarnă făina, făina de porumb, cacao şi laptele. Amestecă totul cu ciocolata rasă. Intr-un alt castron bate albuşurile spumă, cu zahărul rămas.

Cu o lingură, amestecă albuşurile în compoziţia de cacao. Toarnă aluatul obţinut în forma de tort şi coace-l în centrul cuptorului timp de 40-50 minute, sau până când s-a copt la mijloc. Scoate blatul din cuptor, lasă-l să se răcească în tavă 5-10 minute, apoi scoate-l din formă şi lasă-l să se răcească complet.

Pentru cremă, pune smântână într-o oală şi adu la fierbere. Rupe ciocolata în bucăţi şi pune-o într-un castron, toarnă smântână fierbinte şi amestecă până se topeşte ciocolata. Adaugă esenţa de vanilie. Lasă amestecul să se răcească şi să se îngroaşe. Folosind un mixer, bate compoziţia până devine cremoasă.

Taie blatul în două. Stropeşte cele două bucăţi cu brandy, dacă foloseşti. Unge primul blat cu puţină cremă. Aşează cel de-al doilea blat. Folosind o paletă, acoperă tortul cu restul de cremă, având grijă ca suprafaţa să fie netedă.

Pentru decor, topeşte ciocolata de menaj la bain-marie şi întinde-o uniform pe o hârtie pergament. Las-o să se răcească. Taie ciocolata în dreptunghiuri un pic mai mari decât înălţimea tortului, cu lăţimea de 3 cm. Aşază dreptunghiurile de ciocolată în jurul tortului. Cu ajutorul sacului de ornat formează 12 sau 16 floricele, pe marginea de sus. Aşează ouşoarele de ciocolată deasupra fiecărei floricele.

 

Tort cu ciocolata si vanilie

Tort_de_Paste

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.