Tort cu ciocolata si portocale

Printeaza

Tort cu ciocolata si portocale din: oua, zahar pudra, faina, cacao, praf de copt, ulei, lamaie, frisca, ciocolata amara, unt, rom, suc de portocala, coaja de portocale, amidon, gelatina si fructe de sezon.

Ingrediente:Tort cu ciocolata si portocale

blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 9 linguri ulei
  • 1 lamaie

crema:

  • 200 g frisca lichida
  • 200 g ciocolata neagra
  • 25 g unt
  • 2 linguri rom

crema de portocale:

  • 4 oua
  • 150 g zahar pudra
  • sucul de la 2 portocale
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 1 lingurita amidon
  • 100 g unt

glazura:

  • 50 g unt
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri cacao
  • 6 linguri lapte
  • 1 foaie gelatina

ornare:

  • fructe

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea blatului, frecaţi gălbenuşurile cu zahărul până obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi uleiul. Amestecaţi făina cu cacaoa şi incorporati amestecul în compoziţie. Adaugati praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Când amestecul este omogen, adăugaţi albuşurile bătute spumă şi amestecaţi de jos in sus.

Turnaţi compoziţia într-o formă rotunda, unsă şi tapetatăjcu ulei şi făină. Coaceţi blatul pana trece de testul cu scobitoarea. Pentru cremă, topiţi la bain-marie untul, adăugaţi frişca lichidă, ciocolata şi romul. Amestecaţi pana la omogenizare şi lăsaţi crema la răcit aproximativ 10 minute, apoi bateţi cu mixerul până la omogenizare.

Pastrati deoparte. Pentru crema de portocale, bateţi ouăle cu zahărul, adăugaţi amidonul, coaja şi sucul de portocale. Fierbeti la bain-marie amestecul, amestecaţi din când în când până se îngroaşă, apoi incorporati untul, amestecaţi bine şi lăsaţi crema să se răcească.

Pentru glazură, puneţi gelatina la înmuiat în apă rece. Intr-un vas, amestecaţi toate ingredientele la foc mic, până când se topeşte zahărul. Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi gelatina bine stoarsă. Bateţi glazura 3-4 minute.

Tăiaţi blatul în 3 foi, ungeţi prima felie cu crema simplă, puneţi deasupra a doua felie şi ungeţi cu crema de portocale. Adaugati glazura şi ornaţi cu fructe.

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tort cu ciocolata

4 comentarii

  1. Sa-mi opresit si mie o bucata 🙂

  2. Adriana Valentina

    Vreau si eu

  3. tortul cu ciocolata e preferatul meu 🙂

  4. Ce bine arata tortul cu ciocolata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.