Tort cu ciocolata si nuca

Printeaza

Tort cu ciocolata si nuca din: faina, oua, zahar, nuca, ciocolata, unt, zahar vanilat, sare, mascarpone, branza de vaci, frisca, apa, rom, lapte,zmeura, petale cristalizate de trandafiri.

Ingrediente blat: Tort_cu_ciocolata_si_nuca

  • 200 g faina
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g miez de nuca macinat
  • 100 g ciocolata de menaj
  • 50 g unt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • un varf de cutit sare

Ingrediente crema:

  • 150 g crema mascarpone sau branza proaspata de vaci
  • 300 g frisca

Ingrediente sirop:

  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 4 linguri rom
  • 1 lingurita zahar vanilat

Ingrediente glazura:

  • 200 g ciocolata de menaj neagra
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte

Ingrediente ornare:

  • 200 g zmeura
  • petale cristalizate de trandafiri

Mod de preparare:

Frecati untul cu zaharul, apoi adaugati ouale, miezul de nuca, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea.

Bateti compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas la bain-marie. Adaugati faina si omogenizati. Turnati compozitia intr-o tava in forma de inimioara sau in una rotunda si coaceti blatul 30-40 de minute, la foc potrivit. Cand blatul s-a racit, taiati-l in doua foi. Puneti o foaie pe un platou si insiropati-o cu siropul obtinut din fierberea timp de 5 minute a ingredientelor pentru sirop.

Pentru crema, amestecati crema mascarpone cu frisca. Cand amestecul este omogen, lasati-l la racit 15 minute, apoi umpleti foile de blat.

Pentru glazura, topiti ciocolata, adaugati untul si laptele, amestecand bine. Cand compozitia s-a ingrosat suficient, turnati-o si intindeti-o peste tort.

Pentru ornare, puneti deasupra fructele si petale de trandafiri cristalizate (inmuiate in lichior fierbinte sau in sirop de zahar si presarate cu zahar praf). Puneti fructe din loc in loc si pe marginea vizibila a cremei.

Tineti tortul la frigider inainte de a fi servit.

Tort cu ciocolata si nuca

Tort_cu_ciocolata_si_nuca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.