Tort cu ciocolata si fructe

Printeaza

Tort cu ciocolata si fructe din: unt, zahar, zahar vanilinat, oua, migdale, cacao, faina, praf de copt, frisca, intaritor pentru frisca, banana, capsune.

Ingrediente:Tort_cu_ciocolata_si_fructe

  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilinat
  • 5 oua
  • 100 g migdale macinate
  • 40 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 400 g frisca
  • 2 plicuri intaritor pentru frisca
  • 1 banana
  • 500 g capsune

Mod de preparare:

Preincalziti cuptoruf la 200°C. Bateti spuma untul, zaharul si 1 plic zahar vanilinat. Incorporati oualele pe rand. Amestecati migdalele, praful de cacao, faina si praful de copt. Incorporati acest amestec in cel de mai sus, apoi turnati aluatul obtinut intr-o forma rotunda tapetata cu hartie pentru copt, uniformizati-l si coaceti-l cca 30 de minute.

Scobiti aluatul cu o lingura, asa incat sa ramana o margine de cca 2 cm grosime si fundul prajiturii. Faramitati aluatul scos.

Bateti bine frisca si intaritorul impreuna cu restul zaharului vanilinat. Taiati banana si capsunele felii rotunde, apoi asezati-le pe blatul din tava. Intindeti frisca in forma de cupola si presarati firimiturile de aluat, iar la final, zaharul pudra.

Tort cu ciocolata si fructe

Tort_cu_ciocolata_si_fructe

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.