Tort cu ciocolata si alune

Printeaza

Tort cu ciocolata si alune

Tort cu ciocolata si alune din: zahar, apa, cacao, zahar pudra, unt, faina, oua, praf de copt, alune nesarate.

Ingrediente:

  • 200 g zahăr
  • 7 linguri apă
  • 4 linguri cacao
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 pachet unt
  • 4 linguri făină
  • 5 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g alune nesărate

 

Mod de preparare:

Fierbi pe foc mic timp de 5 minute zahărul obişnuit cu apa şi cacaua şi dai siropul deoparte să se răcească. Freci spumă untul cu zahărul pudră, adaugi pe rând gălbenuşurile, apoi încorporezi în compoziţia obţinută amestecul de cacao răcit.

Impărţi crema obţinută în jumătate şi dai o parte la rece. în jumătatea rămasă încorporezi făina, praful de copt şi albuşurile bătute spumă. Torni compoziţia într-o formă rotundă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor pentru 30 de minute.

Când e gata, laşi blatul să se răcească, apoi îmbraci tortul cu crema dată la rece şi-l ornezi cu alune prăjite şi mărunţite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.