Tort cu ciocolata neagra si frisca

Printeaza

Tort cu ciocolata neagra si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, gelatina, zahar pudra, frisca, ciocolata neagra menaj, unt.

Ingrediente:Tort_cu_ciocolata_neagra_si_frisca

pentru blat:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 25 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt

pentru crema:

  • o foaie gelatina
  • 4 linguri zahar pudra
  • 150 ml frisca lichida foarte rece
  • 200 g ciocolata neagra menaj

pentru glazura:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida
  • 25 g unt

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul şi apoi se adaugă făina amestecată în prealabil cu cacaua şi praful de copt.

Se toarnă într-o formă de copt unsă şi se coace 20 de minute.

Se lasă apoi să se răcorească în tavă, se scoate şi se lasă să se răcească în totalitate.

Pentru cremă, se pune gelatina la înmuiat, ciocolata se topeşte la bain-marie, iar frişca se bate spumă cu zahărul pudră.

Se amestecă apoi ingredientele. Se taie blatul în două, se pune crema, se acoperă pentru a nu capta mirosuri din frigider şi se dă la rece până a doua zi.

Cu puţin înainte de servire, se prepară glazura pentru care frişca fiartă se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi.

Se lasă 5 minute şi apoi se amestecă până ce se topeşte cio¬colata şi se adaugă untul.

Când s-a răcit, se toarnă deasupra tortului şi se aduce la masă.

Tort cu ciocolata neagra si frisca

Tort_cu_ciocolata_neagra_si_frisca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.