Tort cu ciocolata, cocos si budinca de vanilie

Printeaza

Tort cu ciocolata, cocos si budinca de vanilie din: ouă, zahar, cola, faina, cacao amara, praf de copt, budincă de vanilie, lapte, cocos, unt, ciocolată cu lapte, bastonaşe de ciocolată pentru copii, bbastonaşe de ciocolată pentru copii.

 

Ingrediente:Tort_cu_ciocolata_cocos_si_budinca_de_vanilie

  • 6 ouă
  • 400 g zahăr
  • 20 linguri cola
  • 250 g făină
  • 1 linguriţă cacao amară
  • 1 plic praf de copt

Pentru cremă:

  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 50 g cocos
  • 1 pachet unt
  • 10 linguri zahăr

Pentru decor:

  • 300 g ciocolată cu lapte
  • bastonaşe de ciocolată pentru copii, din comerţ
  • bombonele colorate

 

Mod de preaprare:

Poţi face două blaturi sau unul singur, pe care îl tai pe jumătate.

Personal prefer să fac două blaturi, ca să iasă drept. Pentru un blat freci 3 gălbenuşuri cu 125 g zahăr până devin cremoase, apoi adaugi 1/2 lingură cacao amară, 1/2 plic praf de copt, 6 linguri cola şi 125 g făină şi amesteci totul bine.

Separat, baţi foarte bine 3 albuşuri cu 75 g zahăr, iar compoziţia rezultată o adaugi la gălbenuşuri.

Coci hiaturile separat, într-o tavă cu dimensiunile de 33×24 cm. După ce s-au copt, le laşi să se ră­cească.

Pui la fiert 700 ml lapte, iar separat amesteci în­tr-un bol praful de budincă cu 10 linguri zahăr şi cu diferenţa de 100 ml de lapte.

Când laptele în­cepe să clocotească, adaugi budinca şi laşi totul la fiert, amestecând până când s-a îngroşat.

Laşi puţin crema să se răcească, iar când este călduţă, nici foarte fierbinte, nici foarte rece, o freci cu untul moale.

Peste crema rezultată pui nuca de cocos şi amesteci bine.

Pui un blat pe platou, îl însiropezi cu câteva linguri de cola, adaugi crema peste el, o nivelezi şi pui al doilea blat, care la rândul lui a fost însiropat cu cola. Apoi topeşti ciocolata cu lapte, la bain-marie sau la microunde.

Cu ciocolata topită îmbraci tortul, apoi pe margini aşezi bastonaşe de ciocolată pentru co­pii, unul câte unul.

Pui tortul la frigider până când se întăreşte ciocolata de deasupra, după care pui bombonelele.

Laşi tortul la frigider până în momen­tul servirii.

Tort cu ciocolata, cocos si budinca de vanilie

Tort_cu_ciocolata_cocos_si_budinca_de_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.