Tort cu ciocolată amăruie

Printeaza

Tort cu ciocolată amăruie din: faina, zahar, cacao, oua, lapte, ulei, esenta de vanilie, praf de copt, bicarbonat, ciocolata neagra, frisca lichida.

Ingrediente:Tort_cu_ciocolata_amaruie

pentru aluat:

  • 225 g faina
  • 350 g zahar
  • 85 g cacao
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 125 ml ulei
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • 1 1/2 lingurite bicarbonat

pentru crema:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se pun în mixer toate ingredientele în afară de apa clocotită.

Se mixează 10 minute pentru a obţine un amestec spumos. Se toarnă aluatul într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi se coace 25 de minute.

Pentru cremă, se pun într-un vas, pe foc, ambele ingrediente până ce se topeşte ciocolata.

Apoi, se trage vasul de pe foc şi se amestecă până ce se obţine o cremă fină care se dă la rece pentru 2 ore.

Se taie blatul şi se reasamblează cu cremă. Apoi, pentru final, se aşază pe un grătar montat deasupra unui lighean şi se toarnă restul cremei încălzită puţin pentru a deveni fluidă.

Se lasă să se răcorească şi se dă la rece pentru 4 ore.

Tort cu ciocolată amăruie

Tort_cu_ciocolata_amaruie

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Tort cu fructe de padure si ciocolata

Tort cu fructe de padure si ciocolata

Tort cu fructe de padure si ciocolata din: oua, zahar, faina, ulei, zahar vanilat, frisca, ciocolata, fructe de padure, amidon, coniac. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 6 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat Pentru cremă şi decor: 600 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată cu lapte 400 g fructe de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.