Tort cu castane si ananas

Printeaza

Tort cu castane si ananas din: compot de ananas, smantana, oua, gelatina, zahar pudra, rom, piscoturi, piure de castane, fructe confiate.

Ingrediente:Tort cu castane si ananas

  • 1 cutie de compot de ananas cuburi
  • 25 cl de smantana lichida
  • 2 albusuri
  • 4 foi de gelatina
  • 2 linguri de za­har pudra
  • 5 cl de rom
  • 15 piscoturi de sampanie
  • 150 g de piure de castane
  • 6 fructe confiate

 

Mod de preparare:

Pui foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Incalzesti doua linguri de piure de castane intr-o cratita si adaugi gelatina presata de apa in care a stat la inmuiat.

Versi totul intr-un castron, adaugi restul piureului de castane si amesteci pana ce toate ingredientele sunt incorporate. Bati smantana bine si apoi in ea pui zaharul pudra.

Torni cu grija smantana batuta in piureul de castane. Bati albusurile bine si le incorporezi si pe ele in compozitie.

Scurgi ananasul si pastrezi siropul si cateva fiucte pentru decor. Restul le pui in spuma de castane. Pui romul si siropul de ananas intr-o farfurie adanca.

Tapetezi o forma de budinca cu film alimentar. Inmoi usor piscoturile in amestecul de rom si sirop si garnisesti cu ele pereti formei, asezandu-le vertical.

Torni spuma de castane cu ananas in forma pe ca­re o bati usor pe blatul de lucru.

Dai la rece pen­tru cel putin 3 ore. In momentul servirii, scoti budin­ca pe o farfurie si o decorezi cu ananas si fructe confia­te.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.