Tort cu capsune si frisca

Printeaza

Tort cu capsune si friscaTort cu capsune si frisca

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină

 

Mod de preparare:

Gălbenuşurile le freci spumă cu zahărul. Adaugi, alternativ, făina şi albuşurile bătute spumă tare. Il coci într-o formă unsă cu margarină şi tapetată cu făină.

Când se răceşte, îl tai în trei bucăţi.

Cremă:

  • 1 plic cremă de vanilie
  • 1/2 plic praf de frişcă

 

Mod de preparare:

Amesteci conţinutul plicurilor cu 300 ml lapte rece şi-l baţi cu mixerul. Siropul îl faci din apă, zahăr şi zahăr vanilat.

Cum asamblezi:

Primul e blatul însiropat, apoi crema şi căpşune întregi sau jumătăţi şi tot aşa şi cu celelalte două felii de blat. Se opreste puţină frişcă cu care realizez florile de deasupra tortului, iar cu restul îmbrac tortul.

Din felii de căpşune mari fac o floare căreia îi pun şi una-două frunze. De jur-împrejur pun pişcoturi de şampanie (le poţi pune unul lângă altul sau mai rare).

Eu tai unul din capete ca să se aşeze bine pe platou şi să nu fie prea înalte faţă de tort. Pe suprafaţa tortului, între pişcoturi, faci cu şpriţul flori din frişca rămasă. Iarna, înlocuiesc căpşunele cu ananas sau piersici din compoturi.

Tort cu capsune si frisca

Tort_cu_capsune_si_frisca.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.