Tort cu caise si ciocolata

Printeaza

Tort cu caise si ciocolata din: oua, sare, zahar, faina, cacao, praf de copt, gem de caise, caise, glazura, gelatina, frisca, vin dulce, zahar vanilinat.

Ingrediente:Tort_cu_caise_si_ciocolata

  • 7 oua
  • 1 praf de sare
  • 230 g zahar
  • 75 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura gem de caise
  • 500 g caise
  • 1 pachetele glazura pentru tort, transparenta
  • 6 foite de gelatina
  • 300 g gelatina
  • 300 g frisca
  • 100 ml vin dulce
  • 1 plic zahar vanilinat

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 175°C. Separaţi 4 ouă. Bateţi albuşurile cu sarea. Bateţi gălbenuşurile cu 150 g zahăr. încorporaţi bezeaua în acest amestec. Adăugaţi făina, amidonul, cacaua şi praful de copt. Turnaţi aluatul rezultat într-o formă rotundă (0 26 cm) tapetată cu hârtie pentru copt, coaceţi-l cca 35 de minute, apoi lăsaţi-l să se răcească.

Tăiaţi blatul de două ori pe orizontală. Ungeţi blatul de jos cu gem de caise, închideţi-l într-un inel de tort şi aşezaţi feliile cde caise. Preparaţi glazura cu 30 g zahăr, ajpoi turnaţi-o peste fructe şi lăsaţi totul la rece.

Inmuiaţi gelatina. Fierbeţi 200 g frişcă, vinul şi zahărul vanilinat. Separaţi resţul ouălor. Bateţi gălbenuşurile cu 50 g zahăr. Adăugaţi amestecul cu vin fierbinte şi lăsaţi-l pe foc mic, amestecând continuu. Dizolvaţi gelatina aici şi lăsaţi amestecul să se răcească.

Bateţi 100 g frişcă cu albuşurile.Turnaţi din când în când în crema care începe să se închege, întindeţi 1/3 din cremă, aşezaţi al doilea blat, apoi încă 1/3 din cremă, ultimul blat şi restul cremei. Lăsaţi tortul 2 ore la rece.

Tort cu caise si ciocolata

Tort_cu_caise_si_ciocolata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. •6 foite de gelatina
    •300 g gelatina
    ??? nu se intelege

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.