Tort cu cafea si biscuiti

Printeaza

Tort cu cafea si biscuiti din: mere, zahar brun, unt, lamaie, albusuri, mac, zahar, faina, praf de copt, galbenusuri, budinca de vanilie, biscuiti, cafea concentrata, cacao, smantana dulce.

Ingrediente:Tort_cu_cafea_si_biscuiti

pentru blat:

  • 1 kg mere
  • 4 linguri zahar brun
  • unt
  • 1 lamaie
  • 6 albusuri
  • 100 g mac
  • 150 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt

pentru crema:

  • 6 glabenusuri
  • 150 g zahar
  • 1/2 lapte
  • 1 plic budinca de vanilie sau 2-3 plicuri zahar vanilinat
  • 200 g unt

pentru decor:

  • 200 g biscuiti
  • 150 ml cafea concentrata

pentru glazura:

  • cate 30 g smantana dulce, cacao si zahar

 

Mod de preparare:

Decojeşti merele şi le tai în rondele subţiri, pe care le aşezi în tavă de tort. Le stropeşti cu zeamă de lă­mâie, le presari cu zahărul brun şi pui din loc în loc cubuleţe de unt. Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul. Incorporezi treptat făina, macul şi pra­ful de copt, amestecând delicat de jos în sus.

Torni compoziţia peste mere şi coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 20-25 de mi­nute. Răstorni pe un platou blatul copt.

Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi praful de budincă, seminţele de vanilie şi 100 ml lapte rece. Pui la fiert restul de lapte. Fierbinte, îl torni peste budincă şi mixezi energic, la foc mic, până se îngroaşă. După răcire, o încorporezi în untul frecat spumă.

Intinzi crema peste blatul răcit. Aşezi cât mai estetic biscuiţii, până acoperi tor­tul şi îi însiropezi cu cafea. Prepari glazura ameste­când ingredientele la foc mic. Fierbinte, o întinzi pes­te biscuiţi. Consumi tortul după ce l-ai răcit cel puţin 1/2 oră.

Tort cu cafea si biscuiti

Tort_cu_cafea_si_biscuiti

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.