Tort cu cacao si rom

Printeaza

Tort cu cacao si rom din: lapte, ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, amidon, faina, cacao, praf de copt, frisca si rom.

Ingrediente:Tort_cu_cacao_si_rom

  • 125 ml lapte
  • 500 g ciocolata amaruie
  • 250 g unt moale
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 100 g amidon
  • 250 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 600 ml frisca lichida
  • 6 linguri rom

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 175C. Incălziţi laptele. Tocaţi 100 g cio­colată, topiţi-o în lapte, apoi lăsaţi-o să se răcească. 2 Bateţi zahărul şi untul bi­ne. Adăugaţi ouăle pe rând, împreună cu 50 g amidon. Amestecaţi restul de amidon, făina, 1 lingură de cacao şi pra­ful de copt, apoi încorporaţi totul în lap­tele cu ciocolată.

Turnaţi aluatul rezultat într-o formă rotundă (26 cm), coaceţi-l 1 oră, apoi lăsaţi-l să se răcească. In­călziţi frişca, apoi luaţi-o de pe foc. To­caţi ciocolata şi topiţi-o în frişca, ames­tecând continuu. Turnaţi-o în 2 castroa­ne şi lăsaţi-o cea 2 ore la rece. Tăiaţi blatul de trei ori pe orizontală şi stropiţi-l cu rom.

Bateţi ciocolata din castroane cea 1 minut cu telul. Intindeţi jumătate din cremă (1 castron) pe 3 dintre blaturi, aşezaţi-le unul peste celălalt şi finalizaţi cu al patrulea. îmbrăcaţi tortul în crema rămasă şi lăsaţi-l cea 1 oră la frigider. Presăraţi-l cu 2 linguri de cacao şi or-naţi-l cu fulgi de ciocolată.

Tort cu cacao si rom

Tort_cu_cacao_si_rom

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bun tortul cu rom

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.