Tort cu branza de vaci
PrinteazaTort cu branza de vaci
- 1 kg brânză
- 200 g smântână
- 350 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 g stafide stropite cu rom
Mod de preparare:
Se amestecă bine toate la un loc şi se lasă să stea timp de 20 de minute. După aceea, punem 200 ml de suc de fructe şi 30 g gelatină la înmuiat, apoi o încălzim pe baie de abur până devine lichidă.
Amestecăm lichidul de gelatină cu 150 ml de lichior de portocale. Turnăm lichiorul în compoziţia de brânzăşi dăm prin mixer timp de 5 minute, după care, facem un blat din 200 g biscuiţi, 75 g unt, 2 linguri de zahăr pudră, 3 linguri de nucă măcinată, 2 linguri de cacao, o fiolă de esenţă de rom şi 50 ml de lichior.
Amestecăm bine şi întindem pe un celofan forma unui blat, apoi punem un cerc din carton, după care, turnăm crema de brânză peste blat şi lăsăm 4-6 ore.
La final, aşezăm tortul pe un platou şi-l decorăm cu frişcăşi fructe colorate – kiwi, portocale sau caise.
Pofta buna!