Tort cu branza de vaci

Printeaza

Tort cu branza de vaci

Ingrediente:Tort cu branza de vaci

  • 1 kg brânză
  • 200 g smântână
  • 350 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200 g stafide stropite cu rom

 

Mod de preparare:

Se amestecă bine toate la un loc şi se lasă să stea timp de 20 de minute. După aceea, punem 200 ml de suc de fructe şi 30 g gelatină la înmuiat, apoi o încălzim pe baie de abur până devine lichidă.

Amestecăm lichidul de gelatină cu 150 ml de lichior de portocale. Turnăm lichiorul în compoziţia de brânzăşi dăm prin mixer timp de 5 minute, după care, facem un blat din 200 g biscuiţi, 75 g unt, 2 linguri de zahăr pudră, 3 linguri de nucă măcinată, 2 linguri de cacao, o fiolă de esenţă de rom şi 50 ml de lichior.

Amestecăm bine şi întindem pe un celofan forma unui blat, apoi punem un cerc din carton, după care, turnăm crema de brânză peste blat şi lăsăm 4-6 ore.

La final, aşezăm tortul pe un platou şi-l decorăm cu frişcăşi fructe colorate – kiwi, portocale sau caise.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.