Tort cu branză de vaci si fructe

Printeaza

Tort cu branză de vaci si fructe

Ingrediente:Tort cu branza de vaci si fructe

  • 750 g brânză de vaci
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g unt sau margarină
  • 2-3 foi de gela­tină
  • 2 lămâi
  • 2 portocale
  • 2 kiwi
  • 2 caise
  • 1 mână de vişine
  • 1/2 kg căpşune
  • 2 şi 1/2 pachete de bis­cuiţi
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 2 linguri zahăr

 

Mod de preparare:

Freci brânza de vaci cu zahărul şi untul până obţii o cremă pe care o laşi deoparte. Inmoi apoi foile de gelatină în apă rece, pui compoziţia pe foc mic şi amesteci până se dizolvă gelatina.

O adaugi imediat în compoziţia de brânză, pui şi zeama de la o lămâie şi portocalei ramase si 1 cana de apa.

Când s-a topit zahărul, dai siropul deoparte, îl laşi să se răcească puţin şi înmoi în el biscuiţii cu care vei tapeta o formă de tort. Pe partea laterală pui şi câteva felii de kiwi, apoi aşezi alternativ un strat de brânză, unul de biscuiţi, unul de căpşune şi tot aşa până termini cu un strat de brânză.

Dai tortul la rece pentru 2 ore şi când e gata îl scoţi din formă şi-l decorezi cu frişcă, felii de caise, vişine şi căpşune.

Tort cu branză de vaci si fructe

Tort cu branza de vaci si fructe

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.