Tort cu blat de cacao si crema de prune

Printeaza

Tort cu blat de cacao si crema de prune din: oua, ulei, faina, amidon, cacao, praf de copt, esenta de migdale, vanilie, zahar, lamaie, sare, prune, gelatina, amidon, frisca.

Ingrediente blatTort cu blat de cacao si crema de prune

  • 6 ouă
  • 6 linguri ulei
  • 1 cană făină
  • 3 linguri ami­don
  • 3 linguri cacao
  • 1 şi 1/2 pliculeţe praf de copt
  • 1 esenţă migdale
  • esenţă de vanilie
  • 1 şi 1/2 cană zahăr
  • lingură zeamă de lămâie
  • sare

Ingrediente cremă :

  • 750 g prune
  • 2 plicuri gelatină
  • 100 g zahăr
  • linguri amidon
  • 300 ml frişcă

Ingrediente sirop: 1 şi 1/2 pahare apă, 200 g zahăr, 1 esenţă de migdale.

Ingrediente ornat : 200 g frişcă, 200 g ciocolată, 50 g unt.

 

Mod de preparare:

Cum procedezi pentru blat: Baţi albuşurile cu un praf de sare, adaugi, zahărul în trei reprize şi după fiecare repriză baţi albuşul până se topeşte zahărul. Adaugi apoi alternând gălbe­nuşurile şi uleiul, apoi praful de copt dizolvat cu zeama de lămâie, esenţele, făina, cacaua şi amidonul.

Amesteci compoziţia cu lingura de jos în sus ca să nu se lase. Ungi o formă de tort cu unt, o tapetezi cu hârtie e copt unsă la rândul ei cu margarină, torni compoziţia şi aşezi blatul mai întâi pe treapta de jos a cuptorului unde îl coci 20 de minute. Il aşezi apoi pe treapta de sus a cuptorului şi-l mai laşi încă 10 minute, in acest timp pregăteşti şi crema.

Speli prunele, le cureţi de sâmburi şi le fierbi cu 3-4 linguri de apă. După ce s-au înmuiat le treci prin sită, amesteci piureul obţinut cu zahărul şi amidonul şi pui totul pe foc mic să fiarbă încet. Dizolvi gelatina în 100 ml apă rece, o adaugi în compoziţia de prune şi o dai deoparte. Laşi să se răcească apoi o amesteci cu frişca bătută. Fierbi siropul din apă, zahăr şi esenţă de migdale.

După ce s-a copt şi s-a răcit, tai blatul în trei părţi. Tapetezi forma de tort cu o folie de plastic udă, aşezi o parte de blat, o însiropezi, pui jumătate din cremă, aşezi a doua parte de blat însiropată, crema rămasă şi a treia parte de blat însiropată.

Dai tortul la rece pentru 2-3 ore. După ce s-a închegat, îl desfaci din formă şi-l treci pe un platou. Baţi frişca şi-i îmbraci marginea laterală. Topeşti ciocolata cu untul pe baie de aburi, apoi o torni peste tort şi-l dai la rece pentru câteva minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata foarte bine tortul asta, ma intreb crema de prune, aia imi suna ciudat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.