Tort cu blat de cacao si crema de branza

Printeaza

 Tort cu blat de cacao si crema de branza

Ingrediente:Tort cu blat de cacao si crema de branza

  • 100 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 250 g unt
  • 200 g făină
  • 3 ouă
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat

Pentru cremă ai nevoie de:

  • 500 g brânză de vaci
  • 250 g ciocolată albă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 100 g dulceaţă de vişine
  • 2 linguri coniac sau lichior

Pentru ornat ai nevoie de:

  • 300 ml frişcă
  • 100 g ciocolată amăruie

 

 

Mod preparare blat:

Topeşti untul, adaugi laptele şi zahărul amestecat cu cacaua şi dai compoziţia în câteva clocote, cât să se îngroaşe. O laşi să se răcească, apoi adaugi făina amestecată cu praful de copt, gălbenuşurile şi la urmă, albuşurile bătute spumă. Torni compoziţia într-o formă de tort, unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit 35 de minute.

 

Mod preparare cremă:

Amesteci brânza de vaci cu zahărul, dulceaţa şi coniacul. Separat topeşti cio­colata pe baie de aburi cu 1 lingură de apă, o laşi să se răcească puţin, apoi o adaugi în compoziţia de brânză şi o omogenizezi.

 

Cum asamblezi tortul:

Tai blatul în trei părţi, întinzi între ele toată crema, apoi îmbraci tortul cu frişcă bătută şi-l decorezi cu ciocolată rasă şi vişine din dulceaţă. Il dai pentru o oră la rece, apoi îl poţi tăia.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. As incerca reteta asta de tort.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.