Tort cu bezea

Printeaza

Tort cu bezea din: unt, ciocolata, oua, zahar, piure de castane, faina, pudra de cacao, praf de copt, smantana.

Ingrediente:Tort cu bezea

  • 300 g de unt
  • 200 g de ciocolată amăruie, tocată fin
  • 2 ouă mari, plus 3 gălbenuşuri
  • 340 g de zahăr
  • 200 g piure de castan
  • 175 g de făină
  • 50 g pudră de cacao
  • 1 1/2 linguriţă praf de copt

Pentru bezea:

  • 3 albuşuri mari
  • 140 g de zahăr

Pentru crema de castane:

  • 300 ml smântână pentru frişcă
  • 215 g piure de castane
  • l00 g de zahăr pudră, plus extra pentru pudrat
  • decoraţiuni de ciocolată

 

Mod de preparare:

Unge 2 tăvi pentru tort cu baza detaşabilă şi tapetează baza şi marginile cu hârtie de copt. Incinge cuptorul la 160°C. Topeşte ciocolata şi untul într-un bol la bain-marie, apoi lasă-le deoparte să se răcească.

Intr-un bol mare, bate ouăle, gălbenuşurile şi zahărul cu un mixer, până îşi dublează volumul – va dura circa 5 minute. Cerne făina, cacaua, praful de copt şi un praf de sare.

Adaugă piureul de castane în amestecul de unt şi ciocolată, apoi încorporează-l cu grijă în ouăle bătute spumă. Divide aluatul între cele două forme de tort.

Pune albuşurile in mixer şi bate-le până se întăresc. Adaugă zahărul, lingură cu lingură, mixând în mod continuu, până când l-ai încorporat pe tot şi obţii o bezea tare.

Cu o lingură, distribuie bezeaua deasupra aluatului de tort din cele două tăvi, apoi întinde-o pentru a ajunge până la marginile tăvilor. Creează valuri şi modele de bezea pe măsură ce o întinzi.

Coace blaturile 1 oră şi 15 minute, până când trec testul scobitorii. Răceşte-le complet.

Când eşti gata să serveşti tortul, prepară crema. Pune smântână, piureul de castane şi zahărul pudră într-un bol şi mixează până obţii o cremă moale şi aerată.

Scoate blaturile din tăvi şi aşazâ unul pe un suport pentru torturi sau un platou. Intinde crema într-un strat generos, creând valuri şi modele înspre margini. Aşază celălalt blat deasupra, apoi decorează-l cu zahăr pudră şi ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.