Tort cu bezea si caramel

Printeaza

Tort cu bezea si caramel din: blat de tort, gelatina, apa, albusuri, zahar pudra, smantana, ciocolata alba, lapte condensat, lapte.

Ingrediente: Tort_cu_bezea_si_caramel

  • 1 blat de tort de cacao
  • 5 g gelatină
  • 40 ml apă
  • 2 albuşuri
  • 60 g zahăr pudră
  • 250 ml smântână
  • 150 g ciocolată albă, tocată
  • 150 g lapte condensat
  • 100 ml lapte

Ingrediente pentru bezea:

  • 2 albuşuri
  • 80 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Taie uniform partea de sus a blatului. Decupează o cavitate în interior, lăsând 2 cm de blat până la bază şi pe margini.

Dizolvă gelatina în apă. Din ciocolata, laptele condensat şi lapte, într-o oală de dimensiuni medii, la foc mic, amestecati până când se omogenizează si se obtine o crema pufoasa. Adaugă gelatina şi încorporeaz-o în acest amestec.

Bate albuşurile până se întăresc, apoi adaugă zahărul şi bate până se întăreşte bezeaua. Amestecă cu smântână. Amestecă-le apoi cu crema de lapte călduţă, pana obtineti o spuma de caramel.

Aşază blatul de tort pe un platou. Toarnă spuma caramel înăuntru şi las-o să se întărească timp de 3-4 ore sau peste noapte, la frigider.

Pentru bezea, bate albuşurile spumă. Adaugă treptat zahărul şi bate până se întăreşte bezeaua. Pune-o pe partea de sus a tortului şi arde-o puţin cu o flacără deasupra.

Tort cu bezea si caramel

Tort_cu_bezea_si_caramel

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buna,cred ca de la aceasta reteta lipseste ceva,unde sant ingredientele pt caramel si cum se face? Acolo scrieti ca se face o crema(pe care mai jos o numiti crema de lapte) dar apoi scrieti ca SPUMA DE CARAMEL se toarna in blatul scobit si se tine la rece cateva ore……Deci care-i treaba cu caramelul?Asi fi f. fericita daca mi-ati raspunde .Chiar imi place cum arata si cred ca este bun acest tort……..V. Cucu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.