Tort cu aroma de lavanda

Printeaza

Tort cu aroma de lavanda din: oua, zahar, faina, smantana, sare, lavanda, gelatina, fructe de padure.

Ingrediente:Tort_cu_aroma_de_lavanda

Pentru blat:

  • 2 ouă
  • 50 g zahăr
  • 40 g făină
  • 20 ml smântână pentru frişca
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriţă pudră
  • lavandă culinară

Pentru crema de lavanda:

  • 3 gălbenuşuri
  • 40 g zahăr
  • 250 ml smântână pentru frişcă
  • 1/2 linguriţă pudră lavandă culinară
  • 2 g gelatină (înmuiată în apă rece)

Pentru mousse de fructe de padure:

  • 250 g mix de fructe de pădure
  • 2 albuşuri
  • 50 g + 2 linguri zahăr
  • 100 ml smântână pentru frişcă
  • 5 g gelatină granule

 

Mod de preparare:

Amestecă lavanda cu smântână şi încălzeşte totul pentru câteva secunde, apoi lasă la infuzat 5 minute. Intre timp, bate ouăle cu zahărul, apoi încorporează în ele făina amestecată cu un praf de sare.

La final adaugă smântână cu lavandă. Coace blatul la 180°C timp de 10 minute şi lasă-l să se răcească. După răcire, îndepărtează 1 cm de pe marginea lui.

Amestecă gălbenuşurile cu zahărul. Intre timp, smântână cu lavanda merg pe foc până aproape de punctul de fierbere.

Toarnă smântână fierbinte peste gălbenuşuri, apoi pune tot amestecul din nou în oală, pe foc, până când începe să se îngroaşe puţin, fără să depăşească 85°C. In crema fierbinte adaugă gelatina, amestecă bine şi lasă la răcit, apoi dă la frigider câteva ore, până când se întăreşte.

Pune fructele de pădure pe foc cu 2 linguri de zahăr şi fierbe-le până când se înmoaie. Pasează-le la blender, strecoară-le printr-o sită deasă, iar în piureul cald adaugă gelatina înmuiată în 2 linguri de apă rece.

Intre timp, faci o bezea din albuşuri cu 50 g zahăr, apoi baţi frişca, încorporezi Vt din bezea în piureul de fructe, şi apoi restul de bezea, amestecând uşor. Ultima este frişca.

Aşază blatul într-o tavă rotundă cu pereţi tapetaţi cu folie din plastic tare. Unge-l cu un sirop făcut din 2 linguri de miere şi o lingură cu apă.

Toarnă 1/2 din mousse-ul de vanilie şi dă-l la congelator o oră. Intre timp, pune cremeux-ul cu lavandă într-un poş de patiserie şi, după ce prăjitura s-a răcit, toarnă-l cu poşul într-un disc în două straturi, în mijlocul prăjiturii.

Toarnă şi restul de mousse, nivelează şi dă la rece peste noapte. Decorează cu fructe de pădure proaspete si flori zaharisite.

Tort cu aroma de lavanda

Tort_cu_aroma_de_lavanda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.