Tort cu arahide si ciocolata neagra

Printeaza

Tort cu arahide si ciocolata neagra din: ciocolată neagră, margarina, zahar, faina, arahide, oua, frişcă.

Tort_cu_arahide_si_ciocolata_neagra

Ingrediente:

  • 250 g ciocolată neagră
  • 150 g margarina
  • 200 g zahăr
  • 100 g făină
  • 150 g arahide
  • 4 ouă

Pentru umplutură şi decor:

  •  400 g ciocolată neagră
  • 200 ml frişcă
  • 200 g arahide

Pentru garnisit:

  • 150 g arahide prăjite

Mod de preparare:

Pentru blat, se topesc cio­colata si margarina într-o crăticioară. Apoi, se trage de pe foc si se adaugă pe rând zahă­rul, făina si ouăle. Se amestecă bine. Se pun arahidele mărunti- te şi se amestecă djn nou.

Intr-o cratiţă cu pereţi mai înalţi se pune hârtie de copt şi se toarnă aluatul. Se coace 30 de minute, apoi se lasă la răcit şi se taie în trei foi.

Pentru cremă, se topeşte ciocolata la bain-marie şi apo se amestecă cu frişca încălzit arahidele fin mărunţite.

Se aşază alternativ hiaturile crema, având grijă să rămână cremă si pentru exterior, und se poate pune cu poşul. Arahidele se mărunţesc şi, cu mâna, se garniseşte tortul rotindu-l. Se dă la rece pentru 3 ore.

Tort cu arahide si ciocolata neagra

Tort_cu_arahide_si_ciocolata_neagra

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.