Tort cu ananas si capsuni

Printeaza

Tort cu ananas si capsuni din: oua, zahar vanilat, zahar, faina, praf de copt, gelatina, ananas, frisca, limeta, capsuni, fistic, intaritor de frisca, lamaita.

Ingrediente blaturi: Tort_cu_ananas_si_capsuni

  • 4 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g zahar
  • 260 g faina
  • 1 lingurita praf de copt

Ingrediente umplutura si ornat:

  • 3 plicuri gelatina
  • 350 g bucati de ananas
  • 400 ml frisca
  • 4 rondele de ananas
  • 1 limeta
  • 4 capsuni
  • 2 linguri fistic tocat
  • 2 plicuri praf intaritor de frisca
  • lamaita

Mod de preparare:

Se prepara blaturile, se separa ouale, galbenusurile se bat cu 4 linguri de apa calduta si 2/3 din cantitatea de zahar. Se bat albusurile cu zahar vanilat si restul de zahar. Se adauga la compozitia de galbenusuri si se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt.

Se incinge cuptorul la 180 °C. Se tapeteaza cu hartie de copt 2 forme de tort, una mai mica, alta mai mare. Se repartizeaza in ele compozitie de blat astfel incat sa ajunga pana la jumatatea formei. Se coc 30-35 minute. Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca si se desprind de pe marginea formei cu un cutit subtire. Se rastoarna pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se raceasca.

Se inmoaie gelatina in apa rece. Se paseaza bucatile de ananas si se inglobeaza gelatina dizolvata la foc moale, urmata de frisca batuta.

Fiecare dintre blaturi se taie pe cate 2 niveluri. Se asaza un inel de torturi in jurul blatului inferior mare si se acopera cu un strat de umplutura de ananas. Se asaza al doilea blat mare si se acopera cu un cerc de umplutura.

Exact pe acest cerc se pune blatul inferior mic si se asaza de jur-imprejurul lui un inel potrivit. Se acopera cu un alt strat de umplutura, apoi cu blatul superior mic. Se da la frigider, apoi se imbraca tot tortul cu un strat de frisca batuta cu zahar si praf intaritor.

Se pregatesc fluturii, rondelele de ananas se taie bucati de 4 cm si se cresteaza. Capsunile se taie pe lung in felii late de 0,5 cm. Antenele fluturilor se fac din coaja de limeta. Se mai presara pe tort fistic si lamaita.

Tort cu ananas si capsuni

Tort_cu_ananas_si_capsuni

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.