Tort cu ananas si capsune

Printeaza

Tort cu ananas si capsune din: oua, faina, praf de copt, zahar, lapte, esenta de vanilie, gelatina, frisca, capsune, ananas, miere, lamaie, ciocolata, visine si frunze de menta.

Tort cu ananas si capsune

 

Ingrediente:

Blat:

  • 4 ouă
  • 120 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 30 ml apă rece
  • 100 g zahăr

Cremă:

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 150 ml lapte
  • esenţă de vanilie
  • 10 g gelatină
  • 500 g frişcă
  • 200 g căpşune proaspete
  • 200 g ananas din compot

Sirop:

  • 1 lingură miere
  • 100 ml apă rece
  • 1/2 linguriţă-coajă rasă de lămâie
  • 1 ciocolată topită la bain marie

Decor:

  • frişcă
  • vişine din compot
  • căpşune
  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece. Intr-un alt castron, se amesteca galbenusurile cu sare, apoi se incorporeaza in albusurile spuma. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se coace 20 de minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua.

Intr-o cratita se amesteca gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul si ouale. Compozitia se incinge la bain-marie, amestecand usor. Dupa ce crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit.

Ananasul se taie in cubulete mici, iar capsunele felii. Dupa ce se raceste crema, se incorporeaza frisca batuta si vanilia, apoi bucatile de fructe.

Primul blat se insiropeaza bine, apoi se adauga crema cu fructe. Se acopera cu al doilea blat, stropit cu sirop. Peretii laterali ai tortului se acopera cu putina crema, apoi acesta se orneaza cu capsune si frunzulite de menta.

Tort cu ananas si capsune

Tort cu ananas si capsune

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.