Tort cu amidon

Printeaza

Tort cu amidon

Ingrediente pentru blat:Tort cu amidon

  • 10 albuşuri
  • 250 g zahăr
  • 100 g nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Baţi bine cele 10 albuşuri cu zahărul, adaugi nuca de cocos şi pui la cuptor, într-o tavă rotundă sau dreptunghiulară.

Ingrediente pentru cremă:

  • 10 gălbenuşuri
  • 250 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri amidon (poţi folosi budincă de vanilie în loc de amidon)
  • o margarină
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare:

Amesteci laptele, cele 10 gălbenuşuri, zahărul şi amidonul într-o cratiţă pe care o vei pune pe cuptor (nu pe aburi) şi baţi bine cu telul. Când ce compoziţia s-a strâns, iei cratiţa de pe foc şi adaugi margarina.

Impărţi compoziţia astfel: în prima parte, adică în crema albă, adaugi stafide, iar în cea de-a doua parte pui două linguri de cacao şi bucăţele de ciocolată.

Asamblarea tortului: pui pe o tavă blatul, apoi crema albă şi apoi crema neagră. îmbraci tortul cu frişcă şi-l dai la frigider cel puţin 2 ore.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu inteleg… cum adica tort cu amidon?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.