Reteta tort cu alune

Printeaza

Reteta tort cu alune din: faina, zahar, sare, ou, unt sau margarina, miez de alune, frisca.
Ingrediente aluat fraged:Reteta tort cu alune

  • 280 g faina
  • 180 g zahar
  • un varf de cutit de sare
  • 1 ou
  • 180 g unt sau margarina
  • 200 g miez de alune
  • faina pentru intins coca

Ingrediente  umplutura:500 g frisca batuta, un pachetel zahar vanilat, zahar pudra.

 

Mod de preparare:

Se framanta mai intai cu mixerul, apoi cu mana, un aluat neted din faina, zahar, sare, galbenus de ou si unt taiat bucatele.

Se imparte in trei si se lasa sa stea la rece  acoperit  cel putin o ora.

Samburii de aluna se pun intr-o tava si se baga in cuptorul incins (150) sa se rumeneasca (circa zece minute), apoi se rastoarna pe un servet si se freaca bine ca sa se curete de coji.

Dupa ce s-au racit se mai freaca o data, apoi se zdrobesc sau se taie mai mare. Se infaineaza planseta si se intind, pe rand, bucatile de aluat (in forma rotunda).

Se modeleaza dupa fundul formei (diametrul 26 cm) si se asaza fiecare pe cate o hartie pentru copt, unsa cu putin albus.

Se presara cu o treime din alunele taiate si se coc, pe rand, intre 12-15 minute in cuptorul incins la 175.

Dupa care se scot si se lasa sa se raceasca.

Se amesteca frisca batuta cu zaharul vanilat si se intinde cate un strat pe doua din cele trei blaturi.

Se asaza blaturile unul peste altul, terminand cu cel fara frisca si se presara cu zahar pudra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.