Tort cu afine

Printeaza

O reteta de tort cu afine, oua, zahar, praf de copt, cacao, frisca si ciocolata amaruie.

Ingrediente:  Tort cu afine

  • 3 ouă
  • 125 g + 3 linguri zahăr
  • 50 g făină
  • 50 g + 4 linguri amidon
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 200 g afine
  • 500 g frişcă
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 150 g ciocolată amăruie
  • 2 linguri dulceaţă de afine

 

Ingrediente sirop:

  • 1 cană apă
  • 6 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu cacaua, 50 g amidon, praful de copt şi un praf de sare . Baţi ouăle cu 125 g zahăr şi 3 linguri apă şi adaugi treptat compoziţia de făină şi cacao.

Pui compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor pen­tru 25 de minute. In acest timp, speli afinele şi le fierbi cu o cană de apă şi cele 3 linguri de zahăr rămase. Vei avea un compot.

Strecori compotul şi opreşti zeama, pe care o amesteci cu 4 linguri de amidon şi mai fierbi 1-2 minute pe foc mic. Amesteci compoziţia obţinută cu afinele din compot şi cu esenţa de vanilie şi laşi să se răcească. Fierbi apoi siropul din apă, zahăr şi zahărul vanilat.

După ce s-a copt şi s-a răcit blatul, îl tai în 2 părţi. Aşezi o parte în forma de tort, o însiropezi, razi 100 g ciocolată, pui crema de afine cu amidon, apoi întinzi jumătate din frişcă bătută cu 1 plic de zahăr vanilat.

Aşezi a doua parte de blat însiropată şi dai tortul la frigider pentru 5-6 ore. Decorezi tortul cu frişca rămasă, afine, dulceaţă şi cio­colata rămasă, rasă.

Tort cu afine

Tort_cu_afine

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi faci si mie un tort cu afine?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.