Tort cu 2 blaturi si 2 creme

Printeaza

Tort cu 2 blaturi si 2 creme din: oua, zahar, faina, cacao, esenta de vanilie, nuci, unt, lapte, esenta de rom, stafide, frisca.

Ingrediente blaturi: Tort cu 2 blaturi si 2 creme

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 1 esenţă de vanilie
  • 2 lin­guri cacao

Ingrediente crema de nuci:

  • 100 g nuci măcinate
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură esenţă de rom
  • 1 lingură făină

Ingrediente crema de cacao:

  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingură zahăr
  • 100 g unt
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură cacao
  • 100 g stafide
  • 2 esenţe de rom

Ingrediente sirop:

  • 100 ml lapte
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură esenţă de rom

Ingrediente ornat:

  • 300 g frişcă
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml apă
  • 2 linguri zahăr

 

Mod preparare blaturi:

Freci gălbenuşurile cu zahărul, făina, albuşurile bătute spumă, apoi împărţi compoziţia în două şi în jumătate pui vanilia, iar în cealaltă cacaua. Torni compoziţia de cacao într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor pentru 15 minute.

După ce s-a răcit, scoţi blatul de cacao pe un platou şi-l coci pe cel cu vanilie. In acest timp, pregăteşti crema de nuci: amesteci nuca măcinată cu zahărul, făina, esenţa de rom, untul şi laptele, fierbi totul pe foc mic până se îngroaşă.

Cât e pe foc amesteci mereu crema ca să nu se prindă apoi o dai deoparte să se răcească. Prepari apoi crema de cacao: baţi oul cu zahărul, adau­gi laptele, făina, untul şi cacaua şi fierbi compoziţia pe foc mic, amestecând mereu, până se îngroaşă.

Mod asamblare tort:

Aşezi blatul cu vanilie pe un platou, îl însiropezi cu sirop fiert din lapte, zahăr şi esenţă de rom, întinzi crema de cacao, presari jumătate din stafidele înmuiate în prealabil în esenţă de rom, pui apoi blatul de cacao însiropat cu acelaşi sirop de lapte, zahăr şi esenţă, întinzi crema de nuci, presari stafidele rămase şi îmbraci tortul cu frişcă.

Fierbi apoi apa cu zahărul şi cacaua până obţii un sirop gros pe care îl vei folosi la decorarea tortului. Dai tortul la rece pentru 2 ore dar te sfătuiesc să-l laşi de zi pe mâine căci va fi mai bun!

Tort cu 2 blaturi si 2 creme

Tort cu 2 blaturi si 2 creme

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.