Tort cremsnit vanilat

Printeaza

Tort cremsnit vanilat din: zahr, lapte, faina, coaja de lamaie, unt, sare.

Ingrediente:Tort cremsnit vanilat

Pentru aluat:

  • 1 pachet aluat de foitaj
  •  zahăr pudră

Pentru cremă:

  • 1 l lapte
  •  8 linguri făină
  •  8 linguri zahar
  •  3 plicuri zahar vanilat
  •  coajă de lămâie
  •  pachet de unt
  • 1 vârf cuţit de sare

 

Mod de preparare:

Faci mai întâi crema, pentru a avea timp suficient să se răcească. Amesteci într-un bol zahărul cu făina şi un vârf de cuţit de sare. Torni câte puţin lapte, până se formează o compoziţie ca o smântână.

Restul de lapte îl pui la fiert şi apoi adaugi în fir subţire din compoziţia preparată înainte. Amesteci iute, pe foc, cu un tel, ca să nu facă cocoloaşe. După ce s-a mai răcit, adaugi aromele şi câte puţin din unt.

Coci 2-3 foi de aluat decupat în formă de cerc, în tava de aragaz. Ultima foaie o decupezi tot în formă de cerc, dar o secţionezi în 16 triunghiuri.

Aşezi, respectând ordinea, aluatul în tavă şi dai la copt. Formezi apoi tortul intercalând între foile de aluat coapte crema de vanilie.Termini cu aşezarea celor 16 triunghiuri.

Pudrezi cu zahăr şi dai tortul la rece câteva ore, până în momentul servirii.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.