Tort cu crema de caramel

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu crema de caramel, oua, zahar, faina, cacao, nuca, lapte, amidon, frisca, gelatina, esenta de migdale.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente blat:Tort cu crema de caramel

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri nuca macinata

Ingrediente crema:

  • 10 linguri zahăr
  • 200 ml lapte
  • 3 gălbenuşuri
  • 2 linguri amidon
  • 250 ml friscă lichidă
  • 2 plicuri gelatină

Ingrediente sirop:

  • 250 ml apa
  • 150g zahar
  • 1 esenta migdale

Ingrediente decor:

  • 3 linguri nuca macinata
  • 11 nuci intregi
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare:

Se bat albuşurile spumă tare cu zahă­rul, se adaugă gălbenuşurile pe rând, făina, cacaua şi nuca măcinată, amestecându-se uşor, de jos în sus.

Se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă şi ta­petată şi se coace, la foc mic, circa 30 de minute. Se lasă la răcit, apoi se taie bla­tul în trei părţi.

Se caramelizează zahărul, se adaugă laptele cald, se fierbe până se topeş­te caramelul şi se dă deoparte. Se frea­că gălbenuşurile cu amidonul, se adau­gă câteva linguri din laptele fiert, ames­tecând continuu, apoi se toarnă totul în cratiţă.

Se pune din nou compoziţia pe foc mic, se fierbe până se îngroaşă şi se lasă la răcit. Se adaugă în compoziţia de caramel răcită, frişca bătută şi gelatina topită.

Intr-o formă de tort se pune o par­te de blat, se însiropează cu un si­rop din apă, zahăr şi esenţa de migda­le, apoi se întinde 1/3 din crema cara­mel.

Se pune a doua parte de blat în- siropată, caramel şi se acoperă cu ul­tima parte de blat. Se lasă la rece trei ore.

Se scoate tortul din formă, se îm­bracă cu cremă, se fac cu poşul floricele deasupra şi se tapetează mar­ginile cu nuca măcinată. Se decorează cu nucă presărată cu zahăr pudră şi cu ornamente.

Tort cu crema de caramel

Tort cu crema de caramel

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bun tortul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.