Tort de clătite cu spanac

Printeaza

O reteta de tort de clatite cu spanac din: lapte, sare, praf de copt, faina integrala, spanac, pasat de secara, unt, oua, ceapa, nucsoara si parmezan.

Ingrediente:Tort de clătite cu spanac

  • 750 ml lapte
  • sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g faina integrala de secara
  • 600 g spanac
  • 100 g pasat de secara
  • 4 lingurite unt
  • 4 oua
  • 3 lingurite unt
  • 1 ceapa
  • nucsoara proaspat rasa
  • 4 lingurite parmezan proaspat ras

 

Mod de preparare:

Laptele se toarnă într-un castron şi se a- mestecă cu puţină sare, cu praful de copt şi cu făina. Aluatul se lasă 1/2 oră să dospeas­că. Spanacul se decongelează. Cuptorul se încălzeşte la 100°C. Păsatul de secară se prăjeşte în 2 linguri de unt, se lasă puţin să se răcească şi pe urmă se îcorporează în aluat împreună cu ouăle.

Din aluat se coc 6 clătite, una după alta, în unt. Acestea se păstrează în cuptor, la cald. Se taie ceapa cuburi. Restul de unt se pu­ne într-o tigaie la încins şi se prăjeşte ceapa în aceasta. Se adaugă spanacul şi acesta a- proximativ 5 minute. Se condimentează cu sare şi nucşoară şi se amestecă cu parmezan.

Clătitele se aşază în straturi şi între ele se întinde spanac, ca şi crema la tort. Acesta se taie bucăţi şi se poate servi şi rece.

Tort de clătite cu spanac

Tort de clătite cu spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.