Tort cu ciocolata, nuca si frisca

Printeaza

Tort cu ciocolata, nuca si frisca din: albuşuri, zahăr, otet, praf de copt, lapte, faina, gălbenuşuri, margarina, nucă sau alune de pădure, ciocolată cu lapte, frişcă.

Tort_cu_ciocolata_nuca_si_frisca

Ingrediente:

  • 10 albuşuri
  • 15 linguri zahăr
  • 1-2 linguri oţet
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru cremă
  • 700 ml lapte
  • 7 linguri făină
  • 15 gălbenuşuri
  • 10 linguri zahăr
  • 250 g margarină
  • 100 g nucă sau alune de pădure
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 200 g frişcă

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare, astfel încât, când întorci bolul, spuma să nu cadă. Adaugi treptat zahă­rul şi baţi până când cris­talele se dizolvă, iar spuma este tare. în bezeaua rezultată, încorporezi pra­ful de copt stins cu oţet.

Tapetezi o formă rotun­dă, de 26 cm, cu hârtie de copt. Torni compoziţia şi o coci la foc mic, pentru 45-50 de minute. Pentru cremă, amesteci, făina cu gălbenuşurile, zahărul şi laptele, într-un vas aşezat pe foc mic, până când ajunge la con­sistenţa unei smântâni.

După ce crema s-a răcit, o încorporezi, lingură cu lin­gură, în margarina frecată spumă. împărţi crema în două vase. In jumătate încorporezi ciocolata dată pe răzătoarea mică, iar în crema rămasă nucile sau alune­le, în prealabil rumenite în cuptor şi mărunţite cu cuţitul.

Peste blatul rece de bezea, întinzi prima cremă, apoi pe cea de-a doua. Ornezi cu frişcă şi cu drajeuri perle. Consumi tortul după ce l-ai răcit în frigider pentru cel puţin 3 ore.

Tort cu ciocolata, nuca si frisca

Tort_cu_ciocolata_nuca_si_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.