Tort de ciocolată neagră

Printeaza

O reteta de tort de ciocolata neagra din: unt, ciocolata, oua, zahar brun, faina, migdale si pudra de cacao.

Ingrediente:Tort de ciocolată neagră

  • 200g de unt
  • 200g de ciocolată, 70% cacao, tocată
  • 4 ouă mari
  • 200g de zahăr brun
  • 50g de făină obişnuită
  • 50g de migdale măcinate
  • pudră de cacao, pentru decorat

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180º C/gaz 4. Se unge cu unt şi se tapetează cu hârtie de copt o formă pentru prăjituri cu diametrul de 23cm şi fundul detaşabil. Se aşază untul şi ciocolata într-o cratiţă şi se topesc încet, până când se obţine un sos omogen.

Între timp, se bat laolaltă ouăle şi zahărul cu un mixer, aproximativ 5 minute, până când se îngroaşă puţin compoziţia.

Se toarnă sosul de ciocolată în amestecul de ouă şi se încorporeză cu mare grijă, folosind o lingură mare de metal. Se amestecă laolaltă făina, migdalele şi ¼ linguriţă de sare de mare, apoi se încorporează în compoziţia cu ouă.

Se toarnă amestecul obţinut în forma de copt şi se lasă la cuptor 30-40 de minute, până când se leagă peste tot şi se face o crustă subţire la suprafaţă. Se lasă la răcit până , apoi se scoate din formă. Se pudrează cu cacao şi se taie felii.

Tort de ciocolată neagră

Tort de ciocolată neagră

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.