Tort de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspete

Printeaza

Tort de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspete din: oua, zahar, zahar vanilinat, faina, ciocolata alba, lichior de portocale, frisca si fructe de padure.

Ingrediente:

blat:

  • 2 oua
  • 70 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 80 g faina

in plus:

  • 300 g ciocolata alba
  • 2 oua proaspete
  • 2 linguri lichior de portocale
  • 600 g frisca
  • 500 g fructe de padure amestecate

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Separaţi ouăle. Bateţi gălbenuşurile cu 2 linguri de apă caldă, 50 g zahăr şi zahărul vanilinat. Bateţi albuşurile spumă, apoi încorporaţi-le în amestecul cu gălbenuşuri. Cerneţi făina şi amestecaţi-o bine în aluat.

Aşezaţi-l într-o formă rotundă (0 26 cm) tapetată cu hârtie pentru copt, uni- formizaţi-l şi coaceţi-l 10-12 minute. Lăsaţi-l apoi să se răcească. Tăiaţi ciocolata şi topiţi-o la baie de aburi. Bateţi ouăle cu restul zahărului tot la bain mărie.

In­ corporaţi ciocolata şi lichiorul în amestecul cu ouă. Bateţi frişca şi înglobaţi-o în acelaşi amestec. întindeţi-l peste blat şi lăsaţi tortul cca. 4 ore la rece. 3 Pregătiţi fructele de pădure. Scoateţi tortul din formă, apoi presăraţi-l cu fructele proaspete.

Tort de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.