Tort de ciocolata cu fistic si smochine

Printeaza

Tort de ciocolata cu fistic si smochine din: faina, zahar pudra, praf de copt, cacao, unt, zahar vanilat, galbenus, oua, branza de vaci, ciocolata, smantana, smochine si fistic.

Ingrediente:

pentru blat:

  • 100 g faina
  • 80 g zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g cacao
  • 100 g unt
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 galbenus

pentru umplutura:

  • 2 oua+1 albus
  • 50 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 200 g ciocolata menaj
  • 150 ml smantana dulce

pentru decor:

  • 3 smochine proaspete
  • 1 lingurita fistic tccat (sau orice fructe doresti)

 

Mod de preparare:

Se cerne faina amestecata cu zaharul pudra, praful de copt si cacaua. Se adauga untul taiat bucati, zaharul vanilat si galbenusul. Se framanta un aluat omogen si se lasa la rece 30 de minute.Se intinde o foaie de 3 mm grosime si se asaza pe fundul unei forme de tort.

Se inteapa din loc in loc cu furculita. Din aluatul ramas se intinde o fasie groasa de 4 cm si se imbraca peretii formei. Se coace in cuptorul preincalzit 15 minute, apoi se scoate din cuptor.Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ciocolata topita cu smantana dulce si se omogenizeaza.

Se adauga galbenusurile si se incorporeaza usor, amestecand de jos in sus, albusurile batute spuma tare. Se toarna in forma si se introduce in cuptor pentru 40 de minute. Se lasa sa se raceasca in forma, dupa care se decoreaza dupa gust.

Tort de ciocolata cu fistic si smochine

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.