Tort de ciocolata cu crema ganas

Printeaza

Tort de ciocolata cu crema ganas din: unt, zahar tos, cacao, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, smantana, esenta de vanilie, miere si ciocolata.

Ingrediente:

pentru blat:

  • 150 g unt, la temperatura camerei
  • 150 g zahar tos
  • 40 g cacao
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 150 ml smantana
  • 2 linguri miere

pentru crema ganas:

  • 250 ml smantana
  • 250 g ciocolata neagra

pentru decor:

  • fulgi de ciocolata
  • oua mici de ciocolata

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 4/180C. Unge si tapeteaza doua tavi de copt cu baza detasabila de circa 18 cm. Bate la un loc untul şi zahărul până se face spumă. Intr-un alt castron, cerne cacaoa, făina, praful de copt, bicarbo­natul de sodiu şi un praf de sare; ames­tecă bine. Adaugă la amestecul de unt şi zahăr şi încorporează.

Intr-un vas, bate ouăle cu vanilia, smântână şi mierea Toarnă peste amestecul de făină şi omogenizează. Imparte compoziţia pentru blat în mod egal în cele două tăvi de copt. Coace 20-25 min până când aluatul e bine crescut. Lasă la răcit câteva minute, apoi mută hiaturile pe un grătar metalic, să se răcească bine.

Pentru crema ganaş, pune smântâ­nă şi ciocolata să se topească într-un castron la bain mărie. Incăzeşte uşor până se topeşte ciocolata. Ia de pe foc şi amestecă uşor, până se omogenizeaza. Lasa sa se raceasca 1 ora, pana se ingroasa. Intinde cam jumatate din ea pe fiecare blat si asaza-le unul peste altul. Intinde restul de crema uniform.

Tort de ciocolata cu crema ganas

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • crema ganas
  • crema ganase
  • retzete torturi de lux

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.