Tort de ciocolata cu crema ganas
PrinteazaTort de ciocolata cu crema ganas din: unt, zahar tos, cacao, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, smantana, esenta de vanilie, miere si ciocolata.
pentru blat:
- 150 g unt, la temperatura camerei
- 150 g zahar tos
- 40 g cacao
- 150 g faina
- 1 praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 150 ml smantana
- 2 linguri miere
pentru crema ganas:
- 250 ml smantana
- 250 g ciocolata neagra
pentru decor:
- fulgi de ciocolata
- oua mici de ciocolata
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/180C. Unge si tapeteaza doua tavi de copt cu baza detasabila de circa 18 cm. Bate la un loc untul şi zahărul până se face spumă. Intr-un alt castron, cerne cacaoa, făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi un praf de sare; amestecă bine. Adaugă la amestecul de unt şi zahăr şi încorporează.
Intr-un vas, bate ouăle cu vanilia, smântână şi mierea Toarnă peste amestecul de făină şi omogenizează. Imparte compoziţia pentru blat în mod egal în cele două tăvi de copt. Coace 20-25 min până când aluatul e bine crescut. Lasă la răcit câteva minute, apoi mută hiaturile pe un grătar metalic, să se răcească bine.
Pentru crema ganaş, pune smântână şi ciocolata să se topească într-un castron la bain mărie. Incăzeşte uşor până se topeşte ciocolata. Ia de pe foc şi amestecă uşor, până se omogenizeaza. Lasa sa se raceasca 1 ora, pana se ingroasa. Intinde cam jumatate din ea pe fiecare blat si asaza-le unul peste altul. Intinde restul de crema uniform.
Tort de ciocolata cu crema ganas
Pofta buna!
Incoming search terms:
- crema ganas
Ce bine arata tortul de ciocolata