Tort de ciocolata alba (delicios)
PrinteazaTort de ciocolata alba din: oua, zahar, margarina, lamaie, faina, praf de copt, mascarpone, ciocolata, frisca, limeta, drajeuri.
Pentru blat:
- 8 ouă
- 250 g zahăr
- 170 g margarină
- 1 lămâie
- 200 g mac măcinat
- 170 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- un praf de sare
Pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 100 g ciocolată albă
- 500 ml friscă
- 1 limetă
Pentru înveliş:
- 500 g ciocolată albă
Pentru decorare:
- trandafiri din zahăr
- drajeuri argintii
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, margarina, coaja rasă şi zeama de la lămâie.
Făina se amestecă cu praful de copt, cu macul şi cu sarea, apoi se contopesc cele două compoziţii şi se încorporează albuşurile bătute spumă.
Compoziţia rezultată se pune într-o tavă în formă de inimă, unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se coace 35-40 de minute la 180 de grade. Pentru cremă ciocolata albă se topeşte pe aburi.
Mascarponele se amestecă cu zeama de limetă şi cu ciocolata puţin răcită, apoi se încorporează şi frişca bătută. Blatul de tort răcit între timp se taie în trei foi şi se umple cu cremă, se unge şi pe margini şi deasupra.
Pentru înveliş se topeşte pe aburi ciocolata albă şi se întinde pe hârtie de copt.
Când începe să se întărească, se taie în tablete de 2-3 cm lăţime, înălţimea egală cu înălţimea tortului, iar când s-au întărit de tot, se ridică cu o spatulă şi se aşază de jur împrejurul tortului.
Ciocolata albă rămasă se topeşte şi se întinde din nou, se taie în formă de inimă (după forma de tort), iar suprafaţa se modelează cu decupatoare de inimă şi se decorează cu drajeuri argintii.
Tortul şi capacul se leagă cu panglică, se pun trandafirii şi se aşază cu grijă capacul.
Pofta buna!