Tort de casata cu fructe

Printeaza

Tort de casata cu fructe din: fructe de sezon, migdale, frisca, galbenusuri, unt, zahar, lichior amaretto, gelatina, zahar, oua, faina, suc de lamaie si esenta de rom.

Ingrediente:

  • 600 g fructe de sezon – cirese, visine, coacaze, caise, zmeura etc
  • 40 g migdalecuratate
  • 400 ml frisca batuta din smantana proaspata
  • 4 galbenusuri
  • 20 g unt
  • 130 g zahar
  • 30 ml lichior amaretto

ornare:

  • 300 g fructe de sezon
  • 10 g gelatina
  • 40 g zahar

blat de pandispan:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Tăiaţi fructele în cubuleţe, sfărâmaţi migdale¬le şi puneţi-le într-o tigaie cu unt. Presăraţi 30g zahăr deasupra şi căliţi ingredientele 5 minute, amestecându-le cu o lingură de lemn. Adăugaţi lichiorul şi mai ţineţi pe foc 5 minute, apoi lăsaţi amestecul la răcit.

Amestecaţi zahărul rămas cu 20ml apă până când obţineţi un sirop. Puneţi gălbenuşurile într-un castron şi turnaţi treptat siropul de zahăr, amestecând mereu cu un mixer, pană când obţineţi o compoziţie spumoasă. Bateţi frişca până când se ţine bine de tel şi apoi adăugaţi-o în amestecul cu gălbenuşuri. Omogenizaţi amestecul. Pentru blat, frecaţi gălbenuşurile cu zahărul şi adăugaţi spuma obţinută din albuşurile bătute bine cu puţină sare şi cu sucul de lămâie adăugat treptat.

Adăugaţi esenţa şi vanilia şi amestecaţi compoziţia prin răsturnare. Coaceţi blatul la foc potrivit în tavă rotundă, unsă şi tapetată, apoi tăiaţi-l în 3 foi pe orizontală.

Puneţi pe un platou o foaie; de blat, însiropaţi-o cu puţin amestec de lichior rămas la care aţi adăugat 2 linguri de apă. Puneţi deasupra jumătate din fructele călite, peste care întindeţi jumătate din frişcă.

Puneţi a doua foaie, însiropaţi-o şi repetaţi operaţiunea cu fructele şr frişca. Puneţi a treia foaie şi însiropaţi-o, acoperiţi tortul cu folie şi puneţi-l la congelator pentru 3 ore, sau până când este bine întărit, înainte de servire, trebuie ornat: dizolvaţi gelatina în 250ml apă rece, adăugaţi 40g zahăr, apoi fierbeţi-o 1 minut şi lăsaţi-o la răcit.

Scoateţi tortul din frigider, turnaţi puţină gelatină deasupra lui, adăugaţi fructele aranjate cât mai decorativ şi apoi turnaţi peste aces¬tea restul de gelatină, acoperind toate fructele în mod egal. Puneţi tortul la frigider pentru 30 de minute, apoi puteţi să-l tăiaţi în bucăţi potrivite.

Tort de casata cu fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.