Tort Buturuga cu zmeura si fragute

Printeaza

Tort Buturuga cu zmeura si fragute din: oua, zahar, faina, cacao, unt, praf de copt, mascarpone, frisca, vanilie, fragi, zmeura, ciocolata, mac, nuca de cocos, migdale.

Ingrediente: Tort Buturuga cu zmeura si fragute

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 50 g unt
  • 16 plic praf de copt

Pentru cremă:

  • 2 cutii mascarpone
  • 400 ml frişcă
  • 1 baton Vanilie
  • frăguţe
  •  zmeură

Pentru crema de deasupra:

  •  300 g ciocolată menaj
  • 200 ml frişcă

Pentru decor:

  • mac
  • nucă de cocos
  • migdale
  • zmeură
  • frăguţe

 

Mod de preparare:

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri, le pui în vase separate şi, cu un mixer, baţi albuşurile. Când s-au întărit, adaugi zahărul în ploaie, apoi mixezi până când se topeşte. Adaugi gălbenuşurile cu o lingură de lemn. Amesteci încontinuu într-o singură di­recţie, apoi adaugi făina şi cacaua în ploaie şi jumătate de plic de praf de copt.

Ungi o tavă mare cu unt sau pui hârde de copt şi dai la cuptorul bine în­cins circa 15-20 de minute, la foc me­diu. Când este copt blatul, îl scoţi şi îl răstomi pe un prosop umed. îl rulezi, îl laşi la răcit în prosop.

Pentru cremă, mi­xezi frişca, cu batonul de vanilie, până se întăreşte, apoi adaugi mascarpone şi amesteci.
Desfaci blatul, îl tai în trei (o bucată mai mare şi două mai mici). întinzi cre­ma şi pui fructele.

Pentru crema de deasupra, pui pe foc, într-o cratiţă, frişca. Nu o laşi să dea în clocot! Adaugi şi ciocolata me­naj, topeşti până devine cremoasă. Laşi să se răcească şi o întinzi pe buturugă. Ornezi cu mac, nucă de cocos, zmeură, frăguţe şi migdale.

 

Tort Buturuga cu zmeura si fragute

Tort Buturuga cu zmeura si fragute

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.