Tort cu brânză şi lămâie

Printeaza

O reteta de tort cu branza si lamaie din: oua, branza de vaci, praf de budinca de lamaie, zahar, zahar vanilat, sare si coaja de lamaie.

Ingrediente:Tort cu brânză şi lămâie

  • 4 oua
  • 1 kg branza de vaci
  • 1 plic praf de budinca de lamaie (pentru 500 ml lichid)
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • coaja de lamaie pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se separă ouăle; se bat gălbenuşurile cu brânză de vaci, praf de budincă, 50 g zahăr tos şi zahăr vanilat. Se bat albuşurile cu un praf de sare şi restul de 100 g zahăr. Se înglobează în compoziţia de brânză.

Compoziţia se aşază într-o formă de tort (0 22 cm) tapetată cu hârtie de copt, se nivelează şi se coace cca 50 min. Când începe să prindă culoare, prăjitura se acoperă cu folie de aluminiu pentru a nu se rumeni prea mult. Se scoate prăjitura din cuptor şi se lasă să se răcorească.

Se desprinde din formă şi se lasă să se răcească complet. Se taie bucăţi şi se ornează cu coajă de lămâie.

Tort cu brânză şi lămâie

Tort cu brânză şi lămâie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.