Tort de biscuti cu crema de sebet
PrinteazaTort de biscuti cu crema de sebet din: biscuiţi simpli, şerbet de zmeură sau de căpşuni, gem de găpşuni, unt, rom sau coniac, cafea macinata, zahar, fructe proaspete sau din compot.
Ingrediente:
- 700 g biscuiţi simpli, populari
- 1 borcan 400 g şerbet de zmeură sau de căpşuni
- 1 borcan gem de găpşuni
- 200 g unt
- 1 lingură rom sau coniac
- 5-6 linguriţe cafea măcinată
- 1 linguriţă zahăr
- fructe proaspete sau din compot, pentru decor
Mod de preparare:
Pregăteşti o cafea tare, din cafeaua măcinată şi zahăr. După ce s-a răcit, torni romul sau coniacul şi amesteci. Freci spumă untul moale, aflat la temperatura camerei.
Incorporezi treptat şerbetul pe care l-ai încălzit puţin (punând borcanul pentru 10 minute în apă caldă), ca să-i modifici consistenţa.
Aşezi un strat de biscuiţi pe un platoul dreptunghiular. îi stropeşti cu cafea şi ungi cu un strat fin de gem, apoi cu cremă.
Repeţi straturile, având grijă ca ultimul strat să fie cremă. Păstrezi prăjitura în frigider până a doua zi. înainte de servi tortul, decorezi fiecare bucată cu fructe proaspete.
Tort de biscuti cu crema de sebet
Pofta buna!