Tort de biscuti cu crema de sebet

Printeaza

Tort de biscuti cu crema de sebet din: biscuiţi simpli, şerbet de zmeură sau de căpşuni, gem de găpşuni, unt, rom sau coniac, cafea macinata, zahar, fructe proaspete sau din compot.

Tort_de_biscuti_cu_crema_de_sebet

Ingrediente:

  • 700 g biscuiţi simpli, populari
  • 1 borcan 400 g şerbet de zmeură sau de căpşuni
  • 1 borcan gem de găpşuni
  • 200 g unt
  • 1 lingură rom sau coniac
  • 5-6 linguriţe cafea măcinată
  • 1 linguriţă zahăr
  • fructe proaspete sau din compot, pentru decor

Mod de preparare:

Pregăteşti o cafea tare, din cafeaua măcinată şi zahăr. După ce s-a răcit, torni  romul sau coniacul şi amesteci. Freci spumă untul moale, aflat la temperatura came­rei.

Incorporezi treptat şerbetul pe care l-ai încălzit puţin (punând borcanul pentru 10 minute în apă caldă), ca să-i modifici consistenţa.

Aşezi un strat de biscuiţi pe un platoul dreptunghiu­lar. îi stropeşti cu cafea şi ungi cu un strat fin de gem, apoi cu cremă.

Repeţi stra­turile, având grijă ca ultimul strat să fie cremă. Păstrezi prăjitura în frigider până a doua zi. înainte de servi tortul, decorezi fiecare bucată cu fructe proaspete.

Tort de biscuti cu crema de sebet

Tort_de_biscuti_cu_crema_de_sebet

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.