Tort de biscuiti

Printeaza

O reteta de tort de biscuiti din: ciocolata amaruie, unt de cocos, frisca, migdale, fursecuri, boabe de cafea si cacao.

Ingrediente:Tort de biscuiti

  • 600 g ciocolata amaruie
  • 150 g unt de cocos
  • 200 ml frisca
  • 150 g migdale tocate
  • 300 g fursecuri cu unt
  • 2 linguri boabe de cafea
  • 2 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Se toacă ciocolata. Se taie în bucăţi untul de cocos. Ambele se topesc la bain-marie, împreună cu frişca. Se scoate vasul din bain-marie, se înglobează migda­lele şi se lasă să se răcorească compoziţia.

Se tapetează cu folie transpa­rentă o formă de chec (1,5 l), ast­fel încât marginile să atârne afară. Se aşază în formă puţină cremă de ciocolată şi se repartizează uniform.

Se acoperă cu un strat cât se poate de compact de fur­securi. Se continuă până ce se epuizează toate ingredientele.

Se acoperă prăjitura cu restul de folie, care atârnă şi se dă la frigi­der timp de cca 4 ore. Cu ajutorul foliei, se răstoarnă prăjitura pe un platou.

Se presară deasupra boabe de cafea şi se pudrează cu un strat gros de ca­cao. Se dă la frigider până în mo­mentul servirii.

Tort de biscuiti

Tort de biscuiti

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.