Tort aromat

Printeaza

O reteta delicioasa de tort aromat din: faina, zahar, zahar pudra, unt, oua, lapte, coaja rasa de lamaie, prune, scortisoara, praf de copt, sare si zahar pudra.

Ingrediente:Tort aromat

  • 300 g faina
  • 200 g zahar
  • 4 linguri zahar pudra
  • 150 g unt
  • 4 oua
  • 4 linguri lapte
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 500 g prune fara samburi
  • scortisoara macinata
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se taie prunele felii, se presară cu zahăr pudră, scorţişoară măcinată, după gust, şi se lasă la rece 20 de minute.

Se freacă untul cu zahărul până devine spumos, se adaugă gălbenuşurile pe rând, coaja rasă de lămâie, laptele, praful de sare, apoi făina cernută cu praful de copt şi albuşurile bătute spumă tare.

Se toarnă jumătate din compoziţie într-o formă rotundă medie, unsă cu unt şi tapetată cu făină, se presară trei sferturi din feliile de prune, se toarnă aluatul rămas şi se pun prunele rămase.

Se coace tortul la foc potrivit 45-50 de minute, se lasă să se răcească şi se presară cu zahăr pudră.

Tort aromat

Tort aromat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.