Tort cu aromă de cafea

Printeaza

Tort cu aromă de cafea din: unt, zahar pudra, migdale, oua, sare, faina, hartie de copt, mascarpone, galbenusuri, cafea, mascarpone si ciocolata.

Ingrediente:

Pentru foile de tort: 

  • 200 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 100 g migdale măcinate
  • 4 ouă
  • un praf sare
  • 3 linguri făină
  • hârtie de copt

Pentru crema de cafea: 

  • 150 g mascarpone
  • 3 gălbenuşuri
  • 125 g zahăr pudră
  • un plic zahăr vanilat
  • un plic cafea solubilă

Pentru crema albă: 

  • 300 g mascarpone
  • 200 g frişcă
  • 6 gălbenuşuri
  • 250 g zahăr pudră
  • un plic zahăr vanilat

Pentru ornat: 

  • 300 g fulgi de migdale
  • 50 g ciocolată

 

Mod de preparare:

Se tapetează forma de tort cu hârtie si se încinge cuptorul la 120°C. Se pune untul într-un bol, se bate spumă cu mixerul şi, treptat, se adaugă zahărul pudră si ouăle unul câte unul.

La sfârşit, se încorporează făina şi migdalele măcinate. Se amestecă uşor să nu se lase si apoi se toarnă în formă. Se întinde şi se bagă în cuptor. Intre timp, se prepară crema de cafea. Gălbenuşurile se bat bine cu sare şi cu zahărul pudră până se obţine o cremă spumoasă. Se amestecă cu mascarpone şi, la sfârşit, se adaugă cafeaua solubilă.

Pentru crema albă, se bate frişca. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi cu zahărul vanilat. Se adaugă mascarpone şi se încorporează uşor. Frişca se amestecă la sfârşit.

După ce s-a copt blatul, se împarte în două foi şi se umplu cu cremă. Deasupra se toarnă crema de cafea si se ornează cu floricele din frişcă si ciocolată rasă. Se tapetează pe margini cu fulgi de migdale.

Tort cu aromă de cafea

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Cred ca este foarte bun tortul asta cu aroma de cafea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.