Tort aperitiv cu sunca

Printeaza

Tort aperitiv cu sunca din: sunca, salam, branza, lapte, smantana, ardei, paine, unt, ceapa, masline, maioneza, gelatina, piper, frisca, castraveti, busuioc, patrunjel, sare.

Ingrediente:Tort_aperitiv_cu_sunca

  • 200 g şuncă presată
  • 100 g salam uscat
  • 500 g brânză de vaci scursă bine
  • 5 linguri smântână groasă
  • 150 ml lapte dulce
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 pâine toast albă
  • 100 g unt
  • 2 fire ceapă verde
  • 5-6 măsline verzi fără sâmburi, tocate mărunt
  • 4-5 măsline negre fără sâmburi, tocate mărunt
  • 10 măsline fără sâmburi
  • 5 linguri maioneză
  • linguri parmezan ras
  • 40 g gelatină
  • piper
  • 1 plic întăritor de frişcă
  • castraveţi muraţi
  • 4-5 frunze de busuioc
  • pătrunjel
  • verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Mai întâi, topeşti gelatina în puţin lapte, adaugi apoi restul de lapte adus la punc­tul de fierbere, amesteci bine şi laşi la răcit.

Amesteci într-un cas­tron ceapa tăiată rondele cu salamul şi şunca tăiate cubuleţe, brânza de vaci, un­tul moale, jumătate de ardei şi castraveţii muraţi tăiaţi cubuleţe, măslinele verzi şi ne­gre tocate mărunt. Adaugi două linguri de smântână, gelatina rece, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi adaugi frunzele de busu­ioc tocate.

Aşezi pe fundul formei de tort felii de pâine fără coa­jă, pui jumătate din compoziţia de brânză, felii de pâine, restul de compoziţie şi la final felii de pâine. Il dai la rece doă ore.

Amesteci restul de smântână cu maioneza, par­mezanul ras, întăritorul de friş­că. Scoţi tortul-aperitiv din for­mă şi-l îmbraci cu jumătate din crema cu maioneză.

Ornezi cu cremă folosind un poş şi cu câteva şuviţe de şuncă, cubu- leţe de ardei şi măsline negre. Tapetezi pereţii laterali ai tortu­lui cu pătrunjel tocat fin şi laşi aperitivul la rece încă 2-3 ore, ca să se întărească bine.

Tort aperitiv cu sunca

Tort_aperitiv_cu_sunca

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.