Tort de ananas cu rom şi coacăze

Printeaza

O reteta de tort de anans cu rom si coacaze din: oua, rom brun, zahar, fulgi de cocos, coacaze rosii, gelatina, frisca, ananas, ciocolata cu lapte si coacaze rosii.

Ingrediente:Tort_de_ananas_cu_rom_si_coacaze

blat:

  • 3 oua
  • 50 ml rom brun
  • 150 g zahar
  • 175 g fulgi de cocos prajiti putin

crema:

  • 250 g coacaze rosii
  • 10 foi gelatina
  • 400 ml frisca
  • 500 ml suc de ananas
  • 50 ml rom brun
  • 75 g zahar

ornat:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 250 ml frisca
  • cateva felii de ananas proaspat
  • cativa ciorchini de coacaze rosii
  • 50 g fulgi mari de cocos prajiti

 

Mod de preparare:

Se prepară blatul. Se încinge cuptorul la 195 ºC. Se bat ouăle la viteza cea mai mare a mixerului cu rom și zahăr cca 3 min. Se înglobează cu atenție făina amestecată cu praf de copt și fulgi fini de cocos. Compoziția se așază într-o formă de tort (ø 26 cm) tapetată cu hârtie de copt, se nivelează și se coace la cuptor cca 30 min. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Se taie pe 2 niveluri.

Se prepară crema. Cu furculița, se scot boabele de coacăze de pe ciorchini. Se înmoaie gelatina în apă rece. Se bate frișca. Se amestecă sucul de ananas cu rom și zahăr. Se dizolvă gelatina la foc moale și se înglobează în ea, treptat, amestecul de suc de ananas și rom. Această compoziție se încorporează în frișcă, amestecând continuu. În final, se înglobează coacăzele.

Se asamblează tortul. Pe un platou de tort se așază un blat și se montează de jur-împrejur inelul formei; se acoperă cu 1/2 din cantitatea de cremă. Deasupra se așază al doilea blat și se unge tortul cu restul de frișcă. Se dă la frigider 4 ore.

Se decorează tortul. Ciocolata  se toacă și se topește la bain-marie; se așază pe o placă de marmură ținută în prealabil la congelator și se nivelează. Ciocolata se lasă să se întărească. Se bate frișca.

Se desprinde inelul din jurul tortului și se acoperă cu un strat subțire de frișcă. Se desprind limbile de ciocolată de pe placa de marmură și se încrustează pe marginea tortului, ca niște ziduri. Feliile de ananas se pârlesc puțin cu un arzător cu gaz și se așază pe tort. Se mai decorează, după fantezie, cu coacăze și fulgi de cocos

Tort de ananas cu rom şi coacăze

Tort_de_ananas_cu_rom_si_coacaze

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.