Tort alb

Printeaza

Tort alb din: oua, zahar pudra, miez de nuca macinat, faina, coaja confiata de portocala, marmelada, iaurt si gelatina.

Ingrediente:Tort_alb

pentru blat:

  • 6 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g miez de nuca macinat
  • 150 g faina
  • 200 g coaja confiata de portocale
  • 100 g miez de nuca

pentru umplutura:

  • 300 g marmelada
  • 500 g iaurt
  • 5 foi gelatina

 

Mod de preparare:

Cu o seară înainte de a prepara tortul, se pune iaurtul într-un tifon şi se lasă să se scurgă foarte bine. A doua zi, se prepară gelatina conform indicaţiilor de pe pachet şi apoi se amestecă în iaurt. Aceasta va fi crema.

Pentru blat, albuşurile se bat spumă, iar gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi apoi cele două compoziţii se amestecă. Se adaugă miezul de nucă măci­nat şi făina. Se pune şi coaja de protocale confiată, dar şi miezul de nucă sfărâmat grosier. Se amestecă uşor.

In forma rotundă de copt tapetată cu hârtie se toarnă aluatul şi se coace blatul timp de 20 de minute. Se lasă apoi să se răcească în tavă. Marmelada se pune într-un vas la bain-marie şi se încălzeşte amestecând-o pentru a o putea întinde.

Se taie blatul în două sau în trei, în funcţie de mărimea tăvii în care s-a copt, şi se asam­blează tortul: o parte de blat se unge întâi cu un strat de marmeladă, apoi cu un strat de iaurt, altă parte de blat, marmeladă, iaurt.

Tortul se îmbracă în crema de iaurt cu gelatină şi se decorează cu marmelada rasama. Se da la rece pentru doua orez inainte de a-l aduce la masa.

Tort alb

Tort_alb

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.