Topul celor mai bune retete de dulceturi

Printeaza

Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.

Dulceata_1

 

Dulceata de rosii

Dulceata_de_rosiiDulceata de rosii din: rosii, zahar, lamaie, rom, zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg rosii 75 g zahar 1 lamaie 50 ml rom 1 plic zahar vanilat   Mod de preparare: Roşiile trebuie să fie tari şi sănătoase. Le opăreşti în apă clocotită, apoi le decojeşti. Le tai în jumătăţi şi le cureţi de seminţe. Pui…

Read more »

Dulceata de caise si capsune

Dulceata_de_caise_si_capsuneDulceata de caise si capsune din: capsune, caise, zahar, gelfix. Ingrediente: 1 kg căpșune 1 kg caise 1 kg zahăr 1 plic Gelfix extra   Mod de preparare: Speli fructele și le lași să se scurgă în strecurătoare. Îndepărtezi codițele căpșunelor și sâmburii caiselor, pe care apoi le tai în cubulețe. Într-o cratiță emailată cu…

Read more »

Reteta zilei: Dulceata de portocale

Dulceata_de_portocale_08Dulceata de portocale din: portocale, zahar, rom.   Ingrediente: 4 portocale 1,5 pahar de zahar 2 linguri de rom       Mod de preparare: Spalati bine portocalele si razuiti coaja de la 1.5 portocale, apoi stoarceti sucul. Curatati restul portocalelor si feliati miezul. Intr-o cratita adaugati sucul si zaharul si fierbeti la foc mic.…

Read more »

Reteta zilei: Dulceata de caise si piersici

Dulceata_de_caise_si_piersici_15Ne aflam in plin sezon al caiselor si piersicilor, asa ca o dulceata delicioasa din aceste fructe parfumate si pline de savoare este la indemana oricui.Dulceata de caise si piersici va da un gust deosebit deserturilor dumneavoastra si la micul dejun va fi de asemenea apreciata de catre toti membrii familiei.   Ingrediente: 1,5 kg…

Read more »

Reteta zilei: Dulceata de caise cu samburi

Dulceata_de_caise_cu_samburi_16Aduceti-va aminte iarna trecuta cat de dor v-a fost de gustul parfumat al caiselor si cat de mult ati asteptat sa se coaca. Ca sa nu mai patiti ca anul trecut, faceti-va o rezerva serioasa de borcane cu dulceata de caise, la care adaugati miezul samburilor de caise.   Ingrediente: 2kg caise cu samburii scosi…

Read more »

Reteta zilei: Dulceata de visine si pepene galben

Dulceata_de_visine_si_pepene_galben_21Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne gandim o clipa cat de buna poate sa fie combinatia de visine cu pepene galben! Aroma pepenelui galben se impleteste cu cea a visinelor intr-o dulceata delicioasa pe care o puteti servi in orice moment, dar mai ales in anotimpul rece.   Ingrediente: 1 kg…

Read more »

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.